2022 GÜZ AÇIK KİTAP SINAVI

18 Kasım 2022

Değerli meslektaşlarımız,

Acil Tıp Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme kapsamında yapılan 2022 Güz Dönemi Açık Kitap Sınavı, sizlerden gelen talep üzerine 30 Kasım 2022 günü saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.

ATYK Açık Kitap Sınavı ve OYS ile ilgili her türlü soru veya sorunda, atyk.sinav@gmail.com adresine e-posta atabilir ya da Sınav Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cem Oktay’a (0533-424-7106 – drcemoktay@gmail.com) ulaşabilirsiniz.

Acil Tıp Yeterlik Kurulu Sınav Komisyonu olarak katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Cem OKTAY

ATYK Sınav Komisyonu adına

23 Eylül 2022

Değerli Meslektaşımız,

Acil Tıp Yeterlik Yönergesi uyarınca Acil Tıp Yeterlik Sınavını başarı ile tamamlayanlar ve sınav yapılmaksızın bir defaya mahsus Yeterlik Belgesini almaya hak kazananlar “Yeniden Belgelendirme” ile ilgili ilkeler kapsamında düzenlenen Acil Tıp Yeterlik Açık Kitap Sınavı’na katılabilirler.

Açık Kitap Sınavları Hakkında Genel Bilgilendirme” ve “ATYK Açık Kitap Sınavı Uygulaması Hakkında Bilgiler”e https://www.aciltipyeterlik.org/yeterlik-sinavi/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

ATYK Açık Kitap Sınavı, her yıl Bahar Dönemi ve Güz Dönemi olmak üzere iki kez yapılmaktadır. 2022 yılı Güz Dönemi Acil Tıp Yeterlik Açık Kitap Sınavı 11 Ekim 2022 ile 20 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak olup sınavın konusu “Gastrointestinal Aciller” ve “Nörolojik Aciller” olarak belirlenmiştir. Bu başlıklar altında seçilen kaynaklar aşağıda verilmiştir.

Gastrointestinal Aciller
Üst Gastrointestinal KanamalarıLaine L, Barkun AN, Saltzman JR, Martel M, Leontiadis GI. ACG Clinical Guideline: Upper Gastrointestinal and Ulcer Bleeding. Am J Gastroenterol. 2021 May 1;116(5):899-917. doi.org.10.14309/ajg.0000000000001245
Akut PankreatitVege SS. Management of acute pancreatitis.
https://www.uptodate.com/contents/management-of-acute-pancreatitis.
Nörolojik Aciller
Nöbetler ve Status EpileptikusKornegay J. Seizures and Status Epilepticus in Adults. In: Tintinalli JE, Ma O, Yealy DM, Meckler GD, Stapczynski J, Cline DM, Thomas SH. eds. Tintinalli’s Emergency Medicine: A Comprehensive Study Guide, 9e. McGraw Hill; 2020.
Akut İskemik İnmeBerge E, Whiteley W, Audebert H, De Marchis GM, Fonseca AC, Padiglioni C, de la Ossa NP, Strbian D, Tsivgoulis G, Turc G. European Stroke Organisation (ESO) guidelines on intravenous thrombolysis for acute ischaemic stroke. Eur Stroke J. 2021 Mar;6(1):I-LXII. doi: 10.1177/2396987321989865.

Sınav Acil Tıp Yeterlik Kurulu (ATYK) Sınav Komisyonu tarafından yönetilen ATYK Öğrenme Yönetim Sistemi (OYS) “https://oys.aciltipyeterlik.org/” sayfası üzerinden yapılacaktır Seçilen kaynakların tam metinleri ATYK Öğrenme Yönetim Sistemi’ne yüklenmiştir.

Sizlerden beklentimiz öncelikle bu kaynak metinlere göz atmanızdır. Acil Tıp Yeterlik Kurulu Sınav Görevlisi Öğretim Üyeleri tarafından her bir kaynak için hazırlanan 4 soru, 10 Ekim 2022 saat 00:01’dan itibaren ATYK Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden ulaşılabilir olacaktır. Sistemdeki tüm soruları 20 Kasım 2022 saat 23:59’a kadar yanıtlamanızı bekliyoruz.

Her bir kaynak için sorular ayrı gruplar halinde olacaktır. Her bir kaynağın sorularına yanıt vermek için sınav sorularına ulaşım hakkınız sadece 1 kez olarak tanımlanmıştır ve soru sayısına göre yanıtlama süresi değişecektir. Sınav sayfasından çıktığınızda ya da sınav süreniz dolduğunda aynı sayfaya yeniden ulaşamayacağınızı hatırlatmak isteriz.

Acil Tıp Yeterlik Belgesi sahibi tüm Acil Tıp Uzmanlarına, ATYK Öğrenme Yönetim Sistemi için kullanıcı adı ve şifre tanımlanmıştır:

Daha önceden kullanıcı adı ve şifre alanlar veya kullananlar:Aynı kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmaları gereklidir.
İlk kez açık kitap sınavı için sisteme giriş yapmış olanlar:
Kullanıcı adlarını Türkçe karakter kullanmadan, arada boşluk bırakmaksızın ve iki soyadı varsa ilkini kullanarak “ad ve soyad”larını yazarak oluşturabilirler. Örneğin, “Hasan Murat GÜVEN” – Kullanıcı adı: “hasanmuratguven” “Nesrin KILIÇ ÜSTÜN” – Kullanıcı adı: “nesrinkilic”.
Şifre ise TC Kimlik Numaranızın ilk 6 rakamı ve arada boşluk bırakmaksızın “Atys” eklenerek oluşturulabilir. Örneğin, TC Numarası: “12345678900” ise Parola: “123456Atys”
2022 Güz Dönemi 2. Aşama Sınavında Başarılı olup sisteme ilk kez girecek olan 6 belge sahibi acil tıp uzmanı:
Kullanıcı adı olarak ATYK Sınavı aday numaralarını kullanacaklardır.
Şifre ise TC Kimlik Numaranızın ilk 6 rakamı ve arada boşluk bırakmaksızın “Atys*” eklenerek oluşturulabilir. Örneğin, TC Numarası: “12345678900” ise Parola: “123456Atys*”

Sisteme veya sınava ulaşım ile ilgili her türlü soru veya sorunda atyk.sinav@gmail.com adresine e-posta atabilir ya da Sınav Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cem OKTAY’a (0533-424-7106 – drcemoktay@gmail.com) ulaşabilirsiniz.

Sınavın uygulanması ile ilgili geri bildirim anketinin linki sınav sonrası size e-posta ile iletilecektir.

Acil Tıp Yeterlik Kurulu Sınav Komisyonu olarak katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Prof. Dr. Cem OKTAY

Acil Tıp Yeterlik Kurulu

Sınav Komisyonu adına

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*